Ο Οινολόγος Νίκος Καραντζάς δεν περιορίζεται μόνο στους αμπελώνες της Αττικής, αλλά επισκέπτεται όλες τις αμπελουργικές ζώνες της χώρας για να βρει τα καλύτερα σταφύλια. Αυτή τη φορά για το συγκεκριμένο κρασί έφτασε μέχρι την Κρήτη, στους αμπελώνες του Ηρακλείου, για να επιλέξει τα σταφύλια του από Βιδιανό. Οι εκπλήξεις στο Oenops Βιδιανό είναι πάρα πολλές. Καταρχήν η ζύμωση γίνεται μόνο από φυσικές ζύμες και εναλλάσσεται σε τρεις διαφορετικούς χώρους. Εκτός από τις κλασικές ανοξείδωτες δεξαμενές ο Νίκος χρησιμοποιεί αμφορείς και καινούργια βαρέλια βελανιδιάς. Μόλις τελειώσει η ιδιότυπη και πρωτότυπη ζύμωση, το κρασί μεταφέρεται πάλι σε αμφορείς και παραμένει εκεί περίπου για έξι μήνες. Η μύτη είναι πολύ γοητευτική με αρώματα βερίκοκου, κυδωνιού, ορυκτών και βοτάνων και το στόμα είναι γεμάτο και ισορροπημένο. Δοκιμάστε το με ένα ριζότο θαλασσινών, μια γαριδομακαρονάδα και με ψάρια στα κάρβουνα. Αξίζει να παλαιώσετε μια φιάλη για δυο με τρία χρόνια.