Follow us

Κρασιά και αποστάγματα σε ατομική συσκευασία

Πολλοί έχουμε αναρωτηθεί για την γεύση ενός ακριβού κρασιού ή ενός ψαγμένου spirit, όμως η γευσιγνωσία του αλκοόλ ήταν πάντα ένα ακριβό σπορ… Όχι πια, αφού τα wines & spirits in tubes μας δίνουν απαντήσεις χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουμε αμέτρητες φιάλες.

Κρασιά και αποστάγματα σε ατομική συσκευασία

Από τη Βάσω Κουτσοβούλου

Είναι μία τάση που την βλέπουμε στην Αγγλία, την Αμερική και την Γαλλία και φαίνεται να έχει επιτυχία: Πρόκειται για μια κυλινδρική συσκευασία με βιδωτό πώμα, που περιέχει συνήθως 100ml κρασί (ποσότητα ικανή για ένα ποτήρι), ενώ η εξωτερική ετικέτα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως ακριβώς και στη φιάλη.

Κατατάσσοντας τους καταναλωτές σε οινόφιλους και επαγγελματίες, μπορούμε να ισχυριστούμε πως τα συγκεκριμένα φιαλίδια είναι ιδανική πρόταση και για τις δύο κατηγορίες αφού δίνουν σε όλους τη δυνατότητα να δοκιμάσουν πολλά διαφορετικά στυλ κρασιών, από διαφορετικές περιοχές και διαφορετικά επίπεδα τιμών. Πρόκειται για ένα «οινοτουριστικό ταξίδι» που πραγματοποιείται από το σπίτι, ενώ ανάμεσα στα κρασιά που έχουν μπει σε tubes φιγουράρουν και μεγάλα ονόματα Grand crus του Bordeaux, ροζέ Προβηγκίας, Ισπανικά, Αργεντίνικα, αλλά και άλλα, εξίσου γνωστών περιοχών.

Η εταιρεία που πρωτοπορεί στην παραγωγή αυτών των φιαλιδίων (https://www.tubes.nl/), με βάση την Ολλανδία, πιστοποιεί πως τα φιαλίδια παράγονται ακολουθώντας όλα τα ποιοτικά standards, η συσκευασία είναι από ανακυκλώσιμα υλικά ενώ η εμφιάλωση γίνεται σε ασφαλές περιβάλλον με αδρανές αέριο που προστατεύει το προϊόν για 6-18 μήνες ανάλογα με την ποιότητα του.

Χάρη στην μεγάλη ποικιλία, οι «σωλήνες» μας δίνουν την δυνατότητα να διευρύνουμε τους γευστικούς μας ορίζοντες με τρόπο πρακτικό και οικονομικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αντικαθιστούν το ρόλο της φιάλης, ούτε βέβαια ότι τα κρασιά σε tubes επιδέχονται παλαίωσης.

Επιπλέον, την ίδια επιλογή έχουν και οι λάτρεις των αποσταγμάτων, καθώς κυκλοφορούν «tubes» των 25 ή 50ml με επιλογές από διάφορα whiskey, gin, vodka, cognac και άλλα, κάνοντας αυτήν την νέα «μόδα» ιδανική όχι μόνο για τον καταναλωτή που θέλει να ανακαλύψει τον θαυμαστό κόσμο του αλκοόλ πριν αγοράσει την αντίστοιχη φιάλη, αλλά και για όποιον αναζητά ένα ιδιαίτερο, «ψαγμένο» δώρο! Ελπίζουμε, λοιπόν, να την δούμε σύντομα και στην Ελλάδα…

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.