To Ξινόμαυρο με καταγωγή από την Νάουσα, είναι η πιο σπουδαία ερυθρή ποικιλία της Βόρειας Ελλάδας. Ο Γιώργος Διαμαντάκος είναι εκφραστής της νέας γενιά οινοποιών που έχουν δώσει άλλη πνοή στην περιοχή και στα κρασιά της.
Το κρασί έχει λαμπερό ρουμπινί χρώμα. Έχει σύνθετο άρωμα όπου διακρίνονται κοκκινόμαυρα φρούτα που παραπέμπουν σε μαύρο κεράσι, βατόμουρο και αγριοφράουλα, τα οποία συνδυάζονται με νότες βιολέτας και γλυκών μπαχαρικών. Στο στόμα είναι κομψό, με βελούδινες τανίνες, τονισμένη οξύτητα, εξαιρετική δομή και μακρά επίγευση.
Απολαύστε το στους 16-18⁰C, με κρέατα με κόκκινες σάλτσες, κυνήγι και μανιτάρια.
Δοκιμάστε τις παρακάτω συνταγές: αρνάκι στη γάστρα με μυρωδικά, ορτύκια με μακαρόνια και σάλτσα από δαμάσκηνα και ντομάτα, μπέργκερς με μανιτάρια.