Το Μαυρούδι είναι μια ποικιλία που καλλιεργείται σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα, και μια εκπληκτική έκφραση της βρίσκουμε στο συγκεκριμένο κρασί που οινοποιείται στο Κτήμα Γκιρλέμη στον Δομοκό.
Το χρώμα του είναι έντονα κόκκινο με πορφυρές ανταύγειες. Ελκυστικό και σύνθετο άρωμα από κόκκινα και μαύρα γλυκά φρούτα όπως κράνα, δαμάσκηνο και μαύρο κεράσι σε φόντο γλυκών μπαχαρικών όπως κανέλα, συνθέτουν το μπουκέτο του. Στο στόμα είναι μαλακό, με ευγενικές τανίνες, ενώ η ωρίμανσή του σε δρύινα βαρέλια, του χαρίζει πολυπλοκότητα και επίγευση που διαρκεί για πολλή ώρα.
Σερβίρεται στους 15-17⁰C και ταιριάζει με κόκκινα κρέατα σιγομαγειρεμένα στη γάστρα, οσομπούκο κοκκινιστό με ζυμαρικά, μπαρπούνια με ντομάτα και γεμιστές μελιτζάνες. BK
Ιδανικό ταίριασμα με: τηγανητό μπαρμπούνι με ελαφριά σάλτσα, φρέσκιας ντομάτας, μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες, τσίζμπεργκερ με κόκκινο λάχανο