Το ερυθρό Αγιωργίτικο είναι η κυρίαρχη ποικιλία της Νεμέας. Είναι ένα πολυδυναμικό σταφύλι που μπορεί να δώσει από ροζέ και φρέσκα ελαφριά κόκκινα, μέχρι πλούσια κόκκινα παλαίωσης αλλά και γλυκά κρασιά.
Το Ypislon του Παπαγιαννακόπουλου, ενός νέου και πολλά υποσχόμενου οινοποιού, είναι ένα πολύ ευχάριστο και ευκολόπιοτο κρασί, που θα γίνει η καθημερινή μας απόλαυση. Έχει ωραίο λαμπερό πορφυρό χρώμα και το άρωμα του κατακλύζεται από ζουμερά κόκκινα φρούτα που μας θυμίζουν φράουλα και κεράσι, τυπικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Στο στόμα είναι ελαφρύ, με βελούδινες τανίνες και διακριτική πικάντικη επίγευση.
Η κατάκτηση της 20ης θέσης στον διαγωνισμό 50 Great Greek Wines, δεν μας εκπλήσσει καθόλου!
Απολαύστε το στους 15-17⁰C παρέα με πλούσιες πίτες, χοιρινό, λουκάνικα, πίτσες και δοκιμάστε το με: χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, κρεατόπιτα με τραγανό φύλλο, μελιτζάνες με σκορδάτη σάλτσα ντομάτας.
Βάσω Κουτσοβούλου