Η Ρομπόλα είναι η λευκή ποικιλία που κυριαρχεί στους αμπελώνες των Ιόνιων νησιών και ιδιαίτερα στην Κεφαλονιά, όπου και παράγονται τα κρασιά ΠΟΠ Ρομπόλα Κεφαλληνίας. Η Ρομπόλα του Πετρακόπουλου, είναι ένα κρασί περιορισμένης κυκλοφορίας που παράγεται με ελάχιστες παρεμβάσεις και προέρχεται από αμπελώνες που καλλιεργούνται με βιολογικές πρακτικές, στις πλαγιές του Αίνου, σε υψόμετρο από 600 μέχρι 700 μέτρα.
Το λαμπερό της χρυσοκίτρινο χρώμα, το γοητευτικό άρωμα και η γεμάτη γεύση του κρασιού το καθιστούν ασυναγώνιστο. Ο συνδυασμός των λουλουδιών αλλά και των φρούτων όπως το ροδάκινο, το βερίκοκο και το λεμόνι, συνυπάρχουν με τις απαλές βοτανικές νότες που θυμίζουν χαμομήλι και δημιουργούν ένα υπέροχο μπουκέτο. Η αναζωογονητική οξύτητα και επίγευση που χαρακτηρίζεται από ορυκτότητα αποτυπώνουν πολύ όμορφα το terroir του νησιού.
Απολαύστε το με ψάρια, πουλερικά, χορτόπιτες και ορεκτικά στους 9-11°C.
Εξαιρετικό ταίριασμα με τις παρακάτω συνταγές: λαβράκι φρικασέ, σαλάτα με νουντλς, γαρίδες και κοτόπουλο, μύδια αχνιστά.
Βάσω Κουτσοβούλου