Follow us

«Ρομπόλα Classic», Πετρακόπουλος: Η κοντέσα του Ιονίου

«Ρομπόλα Classic», Πετρακόπουλος: Η κοντέσα του Ιονίου

Η Ρομπόλα είναι η λευκή ποικιλία που κυριαρχεί στους αμπελώνες των Ιόνιων νησιών και ιδιαίτερα στην Κεφαλονιά, όπου και παράγονται τα κρασιά ΠΟΠ Ρομπόλα Κεφαλληνίας. Η Ρομπόλα του Πετρακόπουλου, είναι ένα κρασί περιορισμένης κυκλοφορίας που παράγεται με ελάχιστες παρεμβάσεις και προέρχεται από αμπελώνες που καλλιεργούνται με βιολογικές πρακτικές, στις πλαγιές του Αίνου, σε υψόμετρο από 600 μέχρι 700 μέτρα.

Το λαμπερό της χρυσοκίτρινο χρώμα, το γοητευτικό άρωμα και η γεμάτη γεύση του κρασιού το καθιστούν ασυναγώνιστο. Ο συνδυασμός των λουλουδιών αλλά και των φρούτων όπως το ροδάκινο, το βερίκοκο και το λεμόνι, συνυπάρχουν με τις απαλές βοτανικές νότες που θυμίζουν χαμομήλι και δημιουργούν ένα υπέροχο μπουκέτο. Η αναζωογονητική οξύτητα και επίγευση που χαρακτηρίζεται από ορυκτότητα αποτυπώνουν πολύ όμορφα το terroir του νησιού.

Απολαύστε το με ψάρια, πουλερικά, χορτόπιτες και ορεκτικά στους 9-11°C.

Εξαιρετικό ταίριασμα με τις παρακάτω συνταγές: λαβράκι φρικασέ, σαλάτα με νουντλς, γαρίδες και κοτόπουλο, μύδια αχνιστά.

Βάσω Κουτσοβούλου

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.