Follow us

«ZONIN Prosecco rose»: Μία ντίβα στα ροζέ

«ZONIN Prosecco rose»: Μία ντίβα στα ροζέ

Τα διάσημα και πασίγνωστα Prosecco από την Βόρεια Ιταλία, ευχάριστα αφρώδη κρασιά που συχνά απολαμβάνουμε σαν απεριτίφ σε εορταστικές στιγμές, αλλά και σε καλοκαιρινές χαλαρωτικές περιστάσεις, ανοίγουν τη γκάμα τους, αφού στις λευκές τους εκφράσεις επετράπη από το 2020 να προστεθούν και οι ροζέ εκδοχές. Έτσι, οι λευκή ποικιλία Glera, που αποτελεί την αποκλειστική βάση για τα λευκά Prosecco, εμπλουτζίεται κατά ποσοστό 10-15% με Pinot Nero, δίνοντας νέο χρώμα σε ένα αγαπημένο είδος κρασιού.

Ο οίκος ZONIN, με ιστορία που χρονολογείται από το 1821, έχει μεγάλη παράδοση στην παραγωγή Prosecco. Το πρώτο ροζέ του, εσοδείας του 2020, ακολουθεί τα βήματα του λευκού. Έχει λαμπερό και ζωηρό απαλό ροζέ χρώμα και φίνες φυσαλίδες, τα αρώματά του θυμίζουν κεράσι και βύσσινο, η οξύτητα του είναι δροσιστική, ενώ στο τέλος μένει μια ευχάριστη αίσθηση που γαργαλάει τον ουρανίσκο.

Απολαύστε το παγωμένο σαν απεριτίφ ή δίπλα σε κρύα ορεκτικά, θαλασσινά και πλατό αλλαντικών και τυριών.

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.