Follow us

«Λημνιώνα Κόκκινο», Κτήμα Ζαφειράκη: Υπέροχο κρασί από ανερχόμενη ποικιλία

«Λημνιώνα Κόκκινο», Κτήμα Ζαφειράκη: Υπέροχο κρασί από ανερχόμενη ποικιλία

Το Κτήμα Ζαφειράκη αγαπάει πολύ την ποικιλία Λημνιώνα. Ήταν το πρώτο οινοποιείο που πίστεψε σε αυτό το σταφύλι και επένδυσε στην αναβίωση και την ανάδειξη του κι έκτοτε την καλλιεργεί με μεγάλη επιτυχία στην περιοχή του Τυρνάβου, παράγοντας υπέροχα κομψά και πολύπλευρα ερυθρά κρασιά.

Αυτή εδώ η κλασική ετικέτα του Χρήστου Ζαφειράκη, έβαλε την ποικιλία στον οινικό χάρτη της χώρας. Εμφανίζει ανοιχτό κόκκινο χρώμα και σύνθετο άρωμα. Καθώς το μυρίζουμε, μας έρχονται στο μυαλό σκούρα φρούτα όπως μαύρο κεράσι, βύσσινο και βατόμουρο. Παράλληλα, συνυπάρχουν νότες από βότανα αλλά και λουλούδια. Στο στόμα είναι γεμάτο με ζωηρή οξύτητα, φίνες βελούδινες τανίνες και μακρά επίγευση, που αφήνει μια απαλή μπαχαρένια αίσθηση.

Απολαύστε το τώρα, αλλά και για τα επόμενα 5-7 χρόνια από τον τρύγο, στους 17⁰C. Είναι ένα κρασί που ξεδιπλώνει όλα τα θέλγητρά του όταν συνδυάζεται με πιάτα όπως μοσχάρι ή χοιρινό με δαμάσκηνα και μανιτάρια, κοκκινιστά κρέατα και παλαιωμένα κίτρινα τυριά.

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.