Follow us

Les Iles de Sigalas λευκό

Les Iles de Sigalas λευκό

Ο εμβληματικός παραγωγός της Σαντορίνης εγκαινιάζει μια νέα σειρά καλοκαιρινών κρασιών τα “les Iles” που μας ταξιδεύουν στο Αιγαίο και στις Κυκλάδες.

Η λευκή εκδοχή προκύπτει από την ένωση του Ασύρτικου και της Μονεμβασιάς. Οι δυο ποικιλίες κάνουν εξαιρετικό ζευγάρι προικίζοντας το κρασί, το μεν Ασύρτικο με την σπιρτάδα και η δε Μονεμβασιά με τις λουλουδάτες και τροπικές νότες.

Συγκεκριμένα, στη μύτη πρωταγωνιστούν τα φρούτα, μια αρωματική σύμπραξη ανάμεσα στα εσπεριδοειδή, τα ροδάκινα και τα βερίκοκα. Το στόμα είναι γεμάτο με λεπτές νύξεις λευκών λουλουδιών, ευδιάκριτες νότες πυρηνόκαρπων φρούτων και ωραία οξύτητα. Η επίγευση είναι μεγάλη λεμονάτη και αφήνει στον ουρανίσκο μια αίσθηση φρεσκάδας.

Δοκιμάστε το με τηγανητά ψαράκια μπαρμπούνι ή μπακαλιάρο, επίσης με μια ψητή τσιπούρα και σίγουρα με όστρακα και μαλάκια.

Θα το βρείτε ήδη στις κάβες όπως στο house of wine και στην Alfa sigma.

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.