Υλικά
500 γρ. φαρφάλες
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
10 πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
12 φιλετάκια αντζούγιας σε λάδι
1 κ.σ. κάππαρη
125 ml λευκό κρασί
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι
Για τα τραγανά ψίχουλα
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γλ. πάπρικα
½ κ.γλ. βασιλικό
αλάτι
Εκτέλεση
Ετοιμάστε πρώτα τα τραγανά ψίχουλα: Κόψτε το ψωμί σε πολύ μικρά κομμάτια και ανακατέψτε το με το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τον βασιλικό και λίγο αλάτι.
Απλώστε το σε ένα ρηχό ταψί και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10' ή μέχρι να πάρει χρώμα.
Βράστε τις φαρφάλες σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τις.
Σοτάρετε σε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και την κάππαρη.
Σβήστε με το λευκό κρασί, αφήστε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και μετά ρίξτε τις ελιές και τα φιλέτα της αντζούγιας, στραγγισμένα από το λάδι τους και κομμένα σε μικρότερα κομμάτια.
Ρίξτε τα βρασμένα ζυμαρικά, ανακατέψτε, πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε με τα τραγανά ψίχουλα.
Τip
Οι αντζούγιες και η κάππαρη είναι πολύ αλμυρές, γι’ αυτό δεν χρειάζεται αλάτι στη σάλτσα.