Υλικά
24 φέτες σαλάμι
500 γρ. τριμμένο έμενταλ
3 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
4 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
1 αυγό χτυπημένο
4 κ.σ. σουσάμι
Για τη ζύμη
500 γρ. σκληρό αλεύρι
½ φακελάκι ξερή μαγιά
300 ml νερό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώστε για 7'-8' με το χέρι ή στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Πλάστε τη ζύμη σε μια μπάλα, βάλτε τη σε ένα μπολ, σκεπάστε με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 1 ώρα τουλάχιστον.
Χωρίστε τη ζύμη σε 4 μέρη, ζυμώστε τα και πλάστε τα σε μπάλες. Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα ορθογώνιο φύλλο με διαστάσεις 30x40 εκ.
Μοιράστε στα φύλλα της ζύμης το σαλάμι, τις ντομάτες, τις πιπεριές και το τριμμένο τυρί και τυλίξτε σε ρολά. Αλείψτε την επιφάνεια με το χτυπημένο αβγό και πασπαλίστε με σουσάμι.
Βάλτε τα ρολά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα στους 170°C για 35'-40'. Κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια πριν τα σερβίρετε.
Tip
Κλασική συνταγή της Ιταλίας, όπου τα ρολά αυτά τα λένε στρόμπολι.