Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
400 γρ. κοφτό μακαρονάκι
200 γρ. σαλάμι αέρος Λευκάδας σε κυβάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πακέτο ανάμεικτα κατεψυγμένα λαχανικά
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ ποτήρι λευκό κρασί
100 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
4-5 κλωναράκια άνηθο ή βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2'-3' τα λαχανικά μαζί με τα κρεμμυδάκια.
Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, αλλά χωρίς να λιώσουν.
Στο μεταξύ, βράζουμε το μακαρονάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό και το στραγγίζουμε.
Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σαλάμι αέρος και ανακατεύουμε για 1'-2'.
Ρίχνουμε την κρέμα, τη γραβιέρα και τον άνηθο ή τον βασιλικό, ανακατεύουμε στη φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
Και τα φρέσκα λαχανικά θα γίνουν γρήγορα αν τα ψιλοκόψετε. Βάζουμε ό,τι βρούμε στο ψυγείο: κολοκύθι, μελιτζάνα, καροτάκι. Και στα τυριά αυτοσχεδιάζουμε με ό,τι μας αρέσει.