X

Tσιπς αποξηραμένων λαχανικών (Carlo Cracco)

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

1 μοβ πατάτα

1 κίτρινη πατάτα

1 λευκή πατάτα

1 μεγάλο καρότο

1 παντζάρι

1-2 ραπανάκια

1 σεληνόριζα


Tσιπς αποξηραμένων λαχανικών (Carlo Cracco)

Τσιπς αποξηραµένων λαχανικών: Ένα πολύ κομψό, πολύχρωμο κολάζ αργά αφυδατωμένων λαχανικών, σερβιρισμένων στο κουτί τους, ακριβώς όπως στο «Cracco» στο Μιλάνο.

Τραγανίζεις μια πεντανόστιμη ποικιλία από κορδέλες καρότου, φασολιού, σέλερι, κολοκυθιού, παντζαριού και άλλων λαχανικών, με τη γεύση τους συμπυκνωμένη και ορεκτική.

Τέλεια συνοδεία μαζί τους ένα καινούριο αφρώδες κρασί, οινοποιημένο με τη μέθοδο της Καμπανίας· γεμάτο λουλουδιαστές και φρουτώδεις μυρωδιές και με τη ζωηρή οξύτητά του, το Floara di Munte σαμπανίζει πάνω στη μυρωδάτη γεύση των λαχανικών.

Παρασκευή

Κόβουμε τα λαχανικά σε πάρα πολύ λεπτές λωρίδες, αφού τα καθαρίσουμε και τα στεγνώσουμε.

Στρώνουμε ένα λαδόχαρτο σε ταψί, αραδιάζουμε πάνω τα λαχανικά και τα αποξηραίνουμε στους 80°C για 2-3 ώρες.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές