X

Τοματίνια τεμπούρα με ουασάμπι

Υλικά

Υλικά (για 5 άτομα)

10 τοματίνια

10 γρ. ουασάμπι φρέσκο

50 γρ. αλεύρι

300 γρ. ηλιέλαιο

Τεμπούρα

250 γρ. νερό παγωμένο

2,5 γρ. ζάχαρη

2,5 γρ. αλάτι

6 γρ. φρέσκια μαγιά

75 γρ. fibra Nutriose (δεξτρίνη με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες)

165 γρ. αλεύρι

Παρασκευή

Βάζουμε το νερό να πάρει βράση.

Πλένουμε τα τοματίνια και με ένα μυτερό μαχαίρι χαράζουμε προσεκτικά ένα σταυρό πάνω στη φλοίδα.

Τα ζεματάμε για 4 δευτερόλεπτα και τα κρυώνουμε αμέσως, βουτώντας τα σε νερό με παγάκια.

Τα ξεφλουδίζουμε και τα φυλάμε.

Ανακατεύουμε καλά το νερό με το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά, μέχρι να διαλυθεί πλήρως η τελευταία.

Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το αλεύρι με τη fibra nutriose και μετά το προσθέτουμε στο νερό με τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ομογενή μάζα.

Την αφήνουμε να φουσκώσει στο ψυγείο για 3 ώρες (ζύμωση).

Τη βγάζουμε και τη διατηρούμε κρύα σε λεκάνη με παγόνερο.

Βάζουμε το λάδι να κάψει στους 180°C.

Στεγνώνουμε τα τοματίνια με απορροφητικό χαρτί, τα περνάμε από το αλεύρι προσέχοντας να μη σχηματιστούν κόμποι, τα βουτάμε στο κουρκούτι της τεμπούρα, αφήνοντας να φύγει το περισσευούμενο.

Τα τηγανίζουμε στο λάδι (να μείνουν τραγανά, αλλά να μην καούν.

Έξυπνη μετατροπή που κάνει την τραγανιστή τεμπούρα αφρό σκέτο, με μια κουκίδα ουασάμπι στην κορυφή της.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές