
Υλικά
Υλικά
100 γρ. λευκό πιπέρι σε κόκκους, χοντροσπασμένο
150 ml madeira (tinta γλυκιά)
150 ml port
50 ml από πολύ συμπυκνωμένο ζωμό μοσχαριού
½ κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. βούτυρο noisette (ζεσταμένο μέχρι να πάρει το χρώμα του φουντουκιού και μετά παγωμένο)
1 κ.σ. cognac ή brandy
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Σάλτσα κρασιού για φιλέτο
Παρασκευή
Συμπυκνώνετε τα δύο κρασιά στο μισό και προσθέτετε το ζωμό του μοσχαριού, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.
Αραιώνετε λίγο με το κονιάκ και πασπαλίζετε με το ξύσμα του πορτοκαλιού.
Πιστός συνοδός του φιλέτου, η σάλτσα με κρασί Μαδέρας.
Εδώ παρουσιάζεται στην all-time classic εκδοχή της.