X

«Κρέπες» από λαβράκι μαριναρισμένο με ελαιόλαδο και θυμάρι

Η ελληνική κουζίνα σε μια μινιόν εκδοχή της. Ζητήσαμε από το σεφ Δημήτρη Μπλιζιώτη να δημιουργήσει για εμάς ένα μενού στο στιλ του, σε micro μερίδες δηλαδή, ώστε και τη γεύση να έχουμε ολόκληρη και το στιλ χορτάτο!

Υλικά

Υλικά (για 8 άτομα)

Φιλέτα από 3 λαυράκια 400 γραμμαρίων, χωρίς πέτσα και κομμένα όπως ο σολομός, σε λεπτές φέτες

Χυμός από 2 λεμόνια

Αλάτι

Πιπέρι

1 ½ κ.σ. θυμάρι φρέσκο

1 φλιτζ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο


Σερβίρισμα

4 φλιτζ. κατσαρό αντίδι, πλυμένο και αλατισμένο

1 κ.σ. μαυροκούκι

Παρασκευή

Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό των λεμονιών, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και το θυμάρι.

Προσθέτουμε το λαυράκι, ανακατεύουμε καλά και προσεκτικά και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, τουλάχιστον.

Το βγάζουμε και το σερβίρουμε.

Οι λεπτές σαν κρέπες φέτες του μαριναρισμένου ψαριού αναδεικνύονται στο φρουτώδες περιβάλλον του κρητικού εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, ενώ η μικρή νότα από το μαυροκούκι και το θυμάρι στρέφουν το πιάτο λίγο ανατολικότερα, λίγο πιο νότια…

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές