X

Ροσμπίφ με πράσινο σπαράγγι χορσράντις

Μιλάνο 24/4/2000. Χαζεύοντας το φετινό ρret-a-ροrter στο χρυσό τετράγωνο της μόδας, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, είχε μια φαεινή ιδέα: να μεταφράσει τις κυρίαρχες τάσεις της μόδας σε μενού. Ο σεφ του «Island» Γιάννης Γκελντής βάζει τις συνταγές.

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο

Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

½ κιλό σπαράγγια πράσινα

Λίγο βούτυρο

1 βαζάκι χορσράντις (σάλτσα)

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Λίγο ελαιόλαδο

Παρασκευή

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με αλάτι και τοποθετούμε τα πλυμένα σπαράγγια (δεμένα) κατακόρυφα μέσα στο βραστό νερό.

Μετά από 10-15 λεπτά, όταν έχουν μισοβράσει, σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να "τραβήξουν" για άλλα 5 λεπτά.

Πλένουμε, αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε με λάδι το κρέας.

Το αφήνουμε σε μέτριο φούρνο για 3/4 της ώρας.

Μετά το αφήνουμε να κρυώσει και την επομένη το κόβουμε σε λεπτές μακρόστενες φέτες.

Αναμιγνύουμε το χορσράντις με το γιαούρτι, ελέγχουμε το αλατοπίπερο, τοποθετούμε πάνω στις φέτες του κρέατος το μίγμα του χορσράντις και κατόπιν 2 σπαράγγια, και το κάνουμε ρολό.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές