X

Κρουτόν με ντομάτα κονφί και παρμεζάνα

Παρτίστικn εορταστική πολυτέλεια με σαμπάνια και φίνο finger food. Ο σεφ της Moet & Chandon, Pascal Tingaud, σε μια επίσκεψη αστραπή στην Αθήνα, συνδυάζει για το ΕΥ εδέσματα με καμπανίτες.

Υλικά

Υλικά (για 10 άτομα)

1/2 μπαγκέτα σε λεπτές φέτες

4 ντομάτες

1 κ.σ. λάδι

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη σε χοντρά κομμάτια

20 γρ. θυμάρι

20 γρ. δάφνη

20 γρ. ζάχαρη

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τις ντομάτες από τη φλούδα και τους σπόρους και κόβουμε τη σάρκα τους σε φέτες.

Βάζουμε τις ντομάτες σε λαδωμένο ταψί, πασπαλίζουμε με θυμάρι, δάφνη, ζάχαρη, σκόρδο, τις αλείφουμε με λάδι, αλατίζουμε, και τις σιγοψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 110°C.

Κατόπιν, απλώνουμε ντομάτες και παρμεζάνα πάνω στα κρουτόν της μπαγκέτας.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές