X

Χέλι στο φούρνο

Καραγάτσnς, Τσίρκας, Μποστ, Ταχτσής, Καρυστιάνn, Καραπάνου, Ξανθούλnς, Μιχαλοπούλου. Βάζουμε σελιδοδείκτη στα Βιβλία τους και ανοίγουμε την κουζίνα τους! Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου «Τα αγαπημένα φαγητά των συγγραφέων μας», παρουσιάζουμε τις copyright συνταγές οκτώ best seller Ελλήνων λογοτεχνών - με σκηνικό τn fiction τους.

Υλικά

Υλικά

1 μεγάλο χέλι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κιλό πατάτες

Λίγο βούτυρο (προαιρετικώς)

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε το χέλι και το πλένουμε.

Το βάζουμε σε ταψί.

Ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε και αυτές στο ταψί.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε και αυτό.

Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.

Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο βούτυρο.

Αφήνουμε να σιγοψηθεί στο φούρνο.

Όπως λέει ο Στρατής Τσίρκας στο διήγημά του «Στον κάβο», όταν το χέλι είναι μεγάλο, αρκεί το δικό του λίπος για το ψήσιμο.

Στρατής Τσίρκας: Χέλι στο φούρνο

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές