Follow us

Φιλέτο τόνου με γλυκάνισο και φρέσκο θυμάρι

Γκουρμέ every day συνταγές. Προσιτό λούσο για να μην πλήττει το καθημερινό τραπέζι.

Φιλέτο τόνου με γλυκάνισο και φρέσκο θυμάρι

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 φιλέτα τόνου, 200 γρ. το καθένα (εναλλακτικά, ξιφίας)

3 κ.σ. ούζο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γλ. φρέσκο θυμάρι

2 κ.γλ. σπόροι φινόκιο, ελαφρώς καβουρδισμένοι

Ξύσμα και χυμός ενός λεμονιού

4 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

1 κ.γλ. μπούκοβο

Σάλτσα

4 μέτριες ντομάτες, ώριμες

2 κ.γλ. φρέσκος βασιλικός, πλατύφυλλος, ψιλοκομμένος

1 κόκκινη πιπεριά, καυτερή, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη

2 κ.γλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

2 κ.γλ. βαλσαμικό ξίδι

1 κ.γλ. ζάχαρη.

Φρέσκο θυμάρι

Παρασκευή

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα τοποθετούμε σε πυρέξ.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ούζο, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το θυμάρι, το γλυκάνισο, τις λιαστές ντομάτες και το μπούκοβο.

Περιχύνουμε το ψάρι, σκεπάζουμε το πυρέξ και το αφήνουμε σε δροσερό σημείο για 1-2 ώρες.

Στο μεταξύ, αναμιγνύουμε σε ένα δεύτερο πυρέξ τα υλικά της σάλτσας αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να αναδειχτούν τα αρώματα.

Αλείφουμε το τηγάνι με ελαιόλαδο και το βάζουμε πάνω σε δυνατή φωτιά.

Όταν ζεσταθεί τόσο χωρίς να καπνίσει, ψήνουμε τα φιλέτα του τόνου για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, έτσι ώστε στη μέση να μείνει σενιάν.

Ρίχνουμε στο κέντρο πολύ ζεστών πιάτων από 2 κουταλιές σάλτσα και βάζουμε πάνω τα καυτά φιλέτα.

Γαρνίρουμε με βασιλικό.

Ένας ασυνήθιστα αρωματισμένος με γλυκάνισο τόνος, που απογειώνεται με μια σάλτσα ντομάτας και βασιλικού.

Επίσης...

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.