Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1/2 κιλό ταλιατέλες
8 φρέσκα κρεμμυδάκια
8 φέτες μπέικον, χωρίς πάχος
60 γρ. παρμεζάνα Peggiano
Αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Ψήνουμε στο γκριλ (ή τηγανίζουμε) το μπέικον εωσότου γίνει τραγανό, και αμέσως μετά καψαλίζουμε ελαφρώς τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Όταν κρυώσει το μπέικον, κόβουμε κάθε φέτα σε 6 κομμάτια.
Ανακατεύουμε το μπέικον με τα κομμένα κρεμμυδάκια σε μήκος 1 εκ.
και τα διατηρούμε ζεστά.
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε al dente τις ταλιατέλες, για 4 λεπτά.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα γυρνάμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο λάδι και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 1 ακόμη λεπτό.
Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα, γαρνίροντας με την παρμεζάνα.
Ένας αναπάντεχα επιτυχημένος συνδυασμός που σε κατακτά με την απλότητα και τη φρεσκάδα του.