Υλικά
Υλικά (για 8 άτομα)
4 κιλά χοιρινά spare ribs
1 λάιμ
8 πιπεριές Φλώρινας (ψημένες και χωρίς σπόρους)
1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 φλιτζ. νερό
4 σκ. σκόρδο ξεφλουδισμένες
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ντομάτες (ψημένες, ξεφλουδισμένες, σε πουρέ),
Γλυκόξινη σάλτσα
3 μεγάλες ντομάτες (ψημένες, ξεφλουδισμένες, σε πουρέ)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
60 ml ξίδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γλ. ζάχαρη
2 κ.γλ. ρίγανη ξερή
250 ml κονσέρβα με πιπεριές χαλαπένιο
Αλάτι
Παρασκευή
Τρίβουμε τα spare ribs με λεμόνι, αλάτι και πιπέρι, Τα αφήνουμε στο ψυγείο μια νύχτα.
Σιγοβράζουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι στο νερό για 8 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε στο μπλέντερ πιπεριές, κρεμμύδια, σκόρδο, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, και τα κάνουμε πουρέ.
Στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαρύ τηγάνι.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξουν.
Προσθέτουμε το μίγμα με τις πιπεριές και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμη, Βάζουμε τα spare ribs σε ταψί, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 205°C για μία ώρα (να πάρουν χρυσό-καφέ χρώμα και να πήξει η σάλτσα).
Τα σερβίρουμε με γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας.
Γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας
Βάζουμε όλα τα υλικά (οι χαλαπένιο ψιλοκομμένες, μαζί με το ζουμί τους) να πάρουν βράση για λίγα λεπτά.