Υλικά
Υλικά
Μπούτι αρνίσιο
1 συκωταριά
2 αβγά
4 καρβελάκια χωριάτικο ψωμί
250 γρ. παλαιωμένο κασέρι Σοχού
Λευκό κρασί
Αβγά ορτυκιών (κλεισμένα με τρούφα – μανιτάρι για 4 μέρες σε βάζο, ή εναλλακτικά λάδι τρούφας).
Λιαστή ντομάτα
Κρεμμύδι φρέσκο, κρεμμύδι ξερό
Μαντζουράνα τριμμένη
4 σκελ. Σκόρδο
Μουστάρδα
2 λεμόνια (το χυμό)
Ξίδι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Από τη συκωταριά κρατάμε τα συκωτάκια και τους πνεύμονες.
Την πλένουμε πάρα πολύ καλά και μετά τη στεγνώνουμε.
Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμόνι, λίγο κρασί και λίγη μαντζουράνα.
Αφήνουμε να μαριναριστεί για περίπου 2 ώρες.
Ξεκοκαλίζουμε το μπούτι και το κόβουμε σε κομματάκια.
Το περνάμε δύο φορές από τη μηχανή του κιμά, μαζί με τα υπόλοιπα της συκωταριάς που δεν έχουμε μαρινάρει.
Προσθέτουμε φρέσκο κρεμμύδι, σκόρδο, αβγά, 50 γρ.
τριμμένο κασέρι, ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα και την ψίχα από τα καρβελάκια, την οποία έχουμε βρέξει με κρασί.
Το ζυμώνουμε καλά και προσθέτουμε ελαιόλαδο και ξίδι.
Φτιάχνουμε 4 ομοιόμορφα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στο φούρνο, βάζοντας από κάτω τους ένα ταψάκι με κρασί και λεμόνι.
Πασαλείβουμε τα 4 καρβελάκια με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στη σχάρα.
"Χτίζουμε" το μπιτόκ μας πάνω στο καρβελάκι, προσθέτουμε μαντζουράνα, λίγη συκωταριά τηγανισμένη και το μπιτόκ ζεστό από το φούρνο.
Από πάνω βάζουμε λεπτές φέτες από κασέρι και ολοκληρώνουμε με ένα αβγό ορτυκιού-μάτι και φρέσκο, μπόλικο, τριμμένο πιπέρι.
Σημ.: Αν δεν αρωματίσουμε τα αβγά στο βάζο με τις τρούφες, στάζουμε πάνω στο αβγό και στο μπιφτέκι μερικές σταγόνες λάδι τρούφας.
(Η συνταγή ήταν ιδέα των Δημήτρη Αντωνόπουλου και Γιάννη Γκελντή)