X

Φοντί με τυριά Νορμανδίας και τηγανητές πατάτες

Μια παλιά αγάπη αλλάζει ρούχα και έρχεται ξανά στη μόδα. Εκσυγχρονίζεται και μας έλκει σα μαγνήτης γύρω από τη θέρμη της. Αλλιώτικα, προκλητικά φοντί για σούπερ παρεΐστικο cocoonig.

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

Τηγανητές χοντροκομμένες πατάτες (όσες θέλουμε)

250 γρ. ώριμο καμαμπέρ, κομμένο σε κομμάτια

225 γρ. έμενταλ τριμμένο

300 ml λευκό ξηρό κρασί

6 κ.σ. ξηρός μηλίτης

1 κ.σ. κορνφλάουρ

1 σκ. σκόρδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

Παρασκευή

Αλείφουμε το σκεύος για φοντί με το σκόρδο και προσθέτουμε το λευκό κρασί.

Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε σταδιακά το έμενταλ μέχρι να λιώσει.

Προσθέτουμε το καμαμπέρ, και όταν λιώσει, ρίχνουμε το μηλίτη με το κορνφλάουρ και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βουτάμε στο μίγμα των τυριών τις τηγανητές πατάτες, με πιρούνια για φοντί.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές