X

Ceviche μανιταριών με λεμόνι, πορτοκάλι και λάδι τρούφας

Τα ωμά θαλασσινά κάνουν βουτιά σε ένα βιμπράτο λουτρό λεμονιού και αναδύονται ως ceviche, η νέα latino ανερχόμενη τάση, που ετοιμάζεται να κατακτήσει τον πλανήτη. Ο διάσημος σεφ Douglas Rodriguez, βασιλιάς του Nuevo Latino food και συνεργάτης του εστιατορίου Cubanita, εξηγεί στο ΕΥ τα πώς και τα γιατί και δίνει τις συνταγές που θα απογειώσουν το πάρτι μας.

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

750 γρ. μικρά μανιτάρια (μόνο τα κεφαλάκια)

1/3 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 φλιτζ. φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού

1 κ.γλ. αλάτι

Γαρνιτούρα

3 κ.σ. πιπεριές jalapeno, ψιλοκομμένες

1/3 φλιτζ. φρέσκο κόλιαντρο, χοντροκομμένο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1/2 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

1 μικρή κόκκινη πιπεριά (χωρίς σπόρους, σε κυβάκια)

3 κ.σ. τσάιβς ψιλοκομμένο

3 κ.σ. λάδι τρούφας

Παρασκευή

Καθαρίζουμε με υγρό πανί τα μανιτάρια.

Μέσα σε γυάλινο μπολ, τα περιχύνουμε με το λάδι, πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.

Αφού ανακατέψουμε τους χυμούς, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Σερβίρουμε, προσθέτοντας και ανακατεύοντας τα υλικά της γαρνιτούρας, πασπαλίζοντας στο τέλος με λάδι τρούφας.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές