Υλικά
Υλικά
1/2 κιλό μαρίδα
1 κ.σ. τριμμένη φλούδα λάιμ
1/3 του φλιτζ. χυμός λάιμ
1/4 του φλιτζ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 μικρές κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε μικρά καρεδάκια
2 κ.σ. λάδι
Μερικά κλωναράκια ρόκας
Λίγο αλεύρι
Καλαμποκέλαιο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Καθαρίζουμε τις μαρίδες και βγάζουμε τα κεφάλια και τη ραχοκοκαλιά τους.
Σε ένα πλατύ μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό λάιμ, τη φλούδα, αλάτι, πιπέρι και τον περισσότερο από το μαϊντανό (αφήνουμε λίγο για γαρνίρισμα).
Προσθέτουμε τις μαρίδες, τις σκεπάζουμε καλά να καλυφθούν από το μίγμα και τις αφήνουμε να μαριναριστούν μισή ώρα στο ψυγείο.
Κατόπιν, τις βγάζουμε, τις στραγγίζουμε καλά και τις περνάμε από το αλεύρι.
Ζεσταίνουμε καλά το καλαμποκέλαιο στο τηγάνι και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
Τις αφαιρούμε, τηγανίζουμε τις μαρίδες και τις σερβίρουμε σε πιατέλα, μαζί με τι πιπεριές και τα φύλλα της ρόκας, περιχυμένες με τη μαρινάδα τους.