X

Δροσερός μαριναρισμένος σολομός, γκουακαμόλε, ψιλοκομμένη ντομάτα και μπουκέτο αρωματικών φυτών

--- Κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζουμε αποκλειστικά το μεγαλύτερο VIP τραπέζι του πλανήτη! Ο Gastone Lenotre, κορυφαίος πρεσβευτής της υψηλής γεύσης και της art de vivre a la frangaise, γαστρονομεί στην Αθήνα προς τιμήν των «Αθανάτων» και των VIP προσκεκλημένων των σημαντικότερων Ολυμπιακών Χορηγών. Διαπιστευτήρια, προθέσεις, γαστρονομικό concept, «σκηνικό», συν επτά αντιπροσωπευτικά ολυμπιακά πιάτα, που σχεδιάστηκαν και φωτογραφήθηκαν ειδικά για το ΕΥ στα άδυτα του Οίκου Lenotre, στο Παρίσι.

Υλικά

Υλικά (για 10 άτομα)

250 γρ. καπνιστός σολομός

200 γρ. ντομάτες

Διάφορα είδη σαλάτας

Λίγο ciboulette (σχινόπρασο ή chives)

Βινεγκρέτ με λάιμ (λάδι και λάιμ σε αναλογία 2 προς 1)

Ποικιλία αρωματικών φυτών

Γκουακαμόλε

2 αβοκάντο

1 κρεμμύδι

Ταμπάσκο (μερικές σταγόνες)

Χυμός από 1 λεμόνι

Παρασκευή

Μαρινάρουμε σε ελαιόλαδο τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια περίπου για 2 ώρες.

Κόβουμε τον καπνιστό σολομό σε μικρά κυβάκια και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο cibouIette.

Γκουακαμόλε
Λιώνουμε τα αβοκάντο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το ταμπάσκο και το χυμό λεμονιού, και το αναμιγνύουμε καλά σε πολυμίξερ, μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή κρέμα.
Σερβίρουμε τη σαλάτα, σκεπάζουμε με τα κυβάκια ντομάτας, το γκουακαμόλε, τα κυβάκια σολομού.

Διακοσμούμε με τα αρωματικά φυτά.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές