X

Ψητό χταπόδι, μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο και βαλσάμικο

Κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζουμε αποκλειστικά το μεγαλύτερο VIP τραπέζι του πλανήτη! Ο Gastone Lenotre, κορυφαίος πρεσβευτής της υψηλής γεύσης και της art de vivre a la frangaise, γαστρονομεί στην Αθήνα προς τιμήν των «Αθανάτων» και των VIP προσκεκλημένων των σημαντικότερων Ολυμπιακών Χορηγών. Διαπιστευτήρια, προθέσεις, γαστρονομικό concept, «σκηνικό», συν επτά αντιπροσωπευτικά ολυμπιακά πιάτα, που σχεδιάστηκαν και φωτογραφήθηκαν ειδικά για το ΕΥ στα άδυτα του Οίκου Lenotre, στο Παρίσι.

Υλικά

Υλικά

1 χταπόδι ψητό (περίπου 1 κιλό)

4 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα

1 πιπεριά κίτρινη

1 πιπεριά κόκκινη

Ελαιόλαδο

Ξίδι βαλσάμικο

Παρασκευή

Κόβουμε το ψητό χταπόδι σε λεπτές λωρίδες.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, καθώς και το πράσινο μέρος τους.

Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες.

Αναμιγνύουμε τα παραπάνω υλικά σε ένα σκεύος και προσθέτουμε ελαιόλαδο και ξίδι βαλσάμικο.

Αφήνουμε να μαριναριστούν για 12 ώρες.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές