Υλικά
1 φασιανόςΥλικά (για 6 άτομα)
10 γρμ. μανιτάρια Μορίγ (μορχέλες)
20 γρμ. μανιτάρια Πλερότους
20 γρμ. μανιτάρια Σεπ (Βολέτους)
500 γρμ. στήθος χοιρινού, φρέσκο
150 γρμ. συκώτι χοιρινό
4 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
1 κρεπίν (μπόλια αρνιού)
100 γρμ. κονιάκ
80 γρμ. φουαγκρά
4 φύλλα ζελέ
Ντεκόρ
Φλούδα ντομάτας τριαντάφυλλο, ζελέ κυδώνι
Εκτέλεση
Αφού αδειάσετε το φασιανό, καψαλίστε τον εξωτερικά.
Αφαιρείτε τα φιλέτα από τα μπούτια και το στήθος.
Κρατήστε τα κόκαλα, το λαιμό και τις φτερούγες, τις οποίες κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Βάλτε σε χλιαρό νερό με λίγο αλάτι τα μανιτάρια.
Περάστε από τη μηχανή του κιμά το στήθος του χοιρινού, το συκώτι και προσθέστε τα 4 αυγά, αλάτι, πιπέρι, το κονιάκ, και κρατήστε το μίγμα.
Σε μια φόρμα στρώστε διαδοχικά: γέμιση, φασιανό, φουαγκρά, μανιτάρια, φασιανό.
Τελειώστε με τη γέμιση και σκεπάστε το με την κρεπίν.
Βάλτε την τερίνα σε νερό χλιαρό στο φούρνο σε 150o C για μία ώρα.
Αφήστε την να κρυώσει και κόψτε την σε φέτες.
Παρουσιάση
Σερβίρετε σε μεγάλο πιάτο, πάνω σε στρώμα από διάφορες σαλάτες και διακοσμείτε με λίγο ζελέ κυδώνι και το φλοιό της ντομάτας, κομμένο σε σχήμα τριαντάφυλλου.