Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
100 ml γάλα
50 γρ. λιωμένα, ξεφλουδισμένα φιστίκια Αιγίνης
1 αυγό
1 κρόκος αυγού
50 γρ. ζάχαρη
40 γρ. αλεύρι
20 γρ. μαλακωμένο, φρέσκο βούτυρο
50 γρ. τριμμένη σοκολάτα
6 ασπράδια αυγών
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
Βράζουμε το γάλα μαζί με τα λιωμένα φιστίκια.
Χτυπάμε στο μίξερ το αυγό, τον κρόκο και τη μισή ζάχαρη, επί 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε το ζεστό γάλα στο μίγμα, μεταφέρουμε σε κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε για 4 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς.
Μεταγγίζουμε το μίγμα σε μπολ, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το φυλάμε σε ζεστό μέρος.
Αλείφουμε εσωτερικά με βούτυρο 6 ατομικές φόρμες σουφλέ και καλύπτουμε με την τριμμένη σοκολάτα.
Χτυπάμε δυνατά τα ασπράδια των αυγών, ρίχνουμε την άλλη μισή ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
Αναδεύουμε ελαφρά το μίγμα του φιστικιού, προ¬σθέτουμε το 1/4 της μαρέγκας και ανακατεύουμε ζωηρά.
Προσθέτουμε εκ νέου στο μίγμα το μισό της υπόλοιπης μαρέγκας, ανακατεύοντας γρήγορα, με σπάτουλα, για να βεβαιωθούμε πως δεν υπάρχουν σβόλοι.
Με τον ίδιο τρόπο προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.
Βάζουμε το μίγμα στις έτοιμες φόρμες και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.