
Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
4 μήλα Γκράνι Σμιθ, ξεφλουδισμένα, ολόκληρα, χωρίς τα κουκούτσια
1/4 φλιτζ. χυμός μήλου
1/4 φλιτζ. μέλι
3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο, ανάλατο
1 κουταλάκι τριμμένο μπαχάρι
1/4 φλιτζ. καφές εσπρέσο, έτοιμος
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος, με πολλά λιπαρά
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Τοποθετούμε τα μήλα σε ένα ρηχό ταψί.
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το μηλοχυμό, το μέλι, το βούτυρο, το μπαχάρι και τον καφέ.
Ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο, ανακατεύοντας πού και πού.
Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά, περιχύνοντας με τη σάλτσα κάθε 10-15 λεπτά.
Όταν τα μήλα είναι πια τρυφερά και καραμελωμένα, τα βγάζουμε από το ταψί και τα διατηρούμε ζεστά.
Ανακατεύουμε τη σάλτσα με την κρέμα και περιχύνουμε τα μήλα σε μια πιατέλα ή σε ατομικά σερβίτσια.
Σημείωση: H συνταγή προέρχεται από το βιβλίο «Espresso», των Κarl Petze και Sara Slavin, Εκδόσεις Chronicle Book - San Francisco, που εισάγει και διαθέτει η εταιρεία Coffea.
Ένα ζεστό, εύκολο γλυκό, για κρύα, χειμωνιάτικα βράδια.