X

Πουγκί με φινόκιο / μεζεδάκια για τη βότκα

Γιορτάζουμε, πίνουμε, διασκεδάζουμε. Καλούμε στο σπίτι τους φίλους μας, τα ποτά τους δικά τους: εύκολα και πρωτότυπα μεζεδάκια για το ουίσκι, τη βότκα ή τη σαμπάνια μας.

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

2 φύλλα κρούστας

2 φινόκιο (καθαρισμένα και κομμένα στη μέση)

1 ματσάκι άνηθο

2 cl βότκα

3 cl κρέμα

5 cl ζωμός

2 cl ξίδι

20 γρ. βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι

Σογιέλαιο

Μαγείρεμα: 20΄

Παρασκευή

Βράζουμε το φινόκιο σε νερό που κοχλάζει μαζί με το ξίδι και λίγο αλάτι, για 10 λεπτά.

Κατόπιν, το βγάζουμε, το κρυώνουμε και το ψιλοκόβουμε σε κύβους.

Σοτάρουμε το φινόκιο με το βούτυρο, το φλαμπάρουμε με τη βότκα, και όταν σβήσουν οι φλόγες, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά.



Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο (μία φορά) άνηθο.



Κόβουμε τα φύλλα σε τετράγωνα 5x5 εκ., τα λαδώνουμε, προσθέτουμε λίγη γέμιση και κλείνουμε τα πουγκιά με λωριδίτσες πράσου ή φρέσκου κρεμμυδιού, ζεματισμένες για 1 λεπτό σε βραστό νερό.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές