Follow us

Καναπέ με σολομό μαρινάτο και μπρικ / μεζεδάκια για τη σαμπάνια

Γιορτάζουμε, πίνουμε, διασκεδάζουμε. Καλούμε στο σπίτι τους φίλους μας, τα ποτά τους δικά τους: εύκολα και πρωτότυπα μεζεδάκια για το ουίσκι, τη βότκα ή τη σαμπάνια μας.

Καναπέ με σολομό μαρινάτο και μπρικ / μεζεδάκια για τη σαμπάνια

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 φέτες φρέσκου σολομού, μαρινάτου

4 φέτες μαύρο ψωμί

20 γρ. μπρικ

4 μικρά φύλλα δροσερής φρέσκιας σαλάτας

Άνηθος σε μικρά κλαδάκια

10 γρ. φρέσκο βούτυρο

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Παρασκευή: 5΄

Παρασκευή

Βουτυρώνουμε τις φέτες του ψωμιού και τις ψήνουμε επί 5 λεπτά σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο.

Απλώνουμε πάνω σε καθεμιά από ένα φύλλο σαλάτας, τοποθετούμε πάνω της τη φέτα του σολομού και λίγο από το μπρικ.γαρνίρουμε με τα φυλλαράκια του άνηθου και τρίβουμε από πάνω το πιπέρι.



(Αν θέλουμε να μαρινάρουμε ένα φιλέτο σολομού, φτιάχνουμε τη μαρινάδα ανακατεύοντας 3 μέρη χονδρό αλάτι με 1 μέρος ζάχαρη, προσθέτουμε ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ψιλοκομμένο άνηθο.

Βάζουμε μέσα το φιλέτο του σολομού και το γυρίζουμε, ώστε να πάει παντού η μαρινάδα.

Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μείνει για 24 ώρες, οπότε το βγάζουμε και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.)

Επίσης...

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.