X

Ψωμένια, η αγαπημένη χωριάτικη σαλάτα (Ελλάδα)

Υλικά

Υλικά (για 4-5 άτομα)

4-5 μεσαίες ντομάτες

2 κόκκινα κρεμμύδια

1 μέτριο αγγούρι

1 κλαράκι σέλινο (ή σέλερι) ψιλοκομμένο

12 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού

1 κ.σ. κάππαρη ξεπλυμένη

6 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί

150 γρ. τυρί φέτα τριμμένη στον τρίφτη

400 γρ. κρίθινα παξιμαδάκια

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Μουσκεύετε τα παξιμαδάκια σε κρύο νερό.

Τα στύβετε με τα χέρια σας και τα θρυμματίζετε σε μια βαθιά σαλατιέρα.

Κόβετε τις ντομάτες σε φέτες και τις στύβετε ελαφρά να φύγουν στα σπόρια τους.

Κόβετε το αγγούρι και τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες και ξεχωρίζετε τα δαχτυλίδια του κρεμμυδιού.

Τα ρίχνετε όλα, μαζί με την κάππαρη, το σέλερι και το βασιλικό, στη σαλατιέρα.

Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε 4 κουταλιές από το ελαιόλαδο κι ανακατεύετε καλά.

Βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο για μισή ώρα.

Στο σερβίρισμα την πασπαλίζετε με τη φέτα, αναμειγνύετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξίδι, περιχύνετε τη σαλάτα και τη σερβίρετε.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές