X

Σαλάτα με σέσκουλα, μαυρομάτικα φασόλια και καπνιστή πέστροφα

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια

500 γρ. σέσκουλα

4 φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες

1 ματσάκι μυρώνια

300 γρ. πέστροφα καπνιστή

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κλωνάρι σέλινο

1 φύλλο δάφνης

2 κρεμμύδια

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα φασόλια μαζί με τα κρεμμύδια, το δαφνόφυλλο και το σέλινο για 15 με 20 λεπτά.

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα σέσκουλα με τα πράσινα κρεμμυδάκια, κι όταν μαραθούν, σουρώνουμε τα φασόλια, κρατώντας λίγο από το ζουμί τους και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.

Όταν πάρουν βράση, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα αφήνουμε 1-2 λεπτά ακόμα και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Κόβουμε την πέστροφα διαγωνίως σε λεπτά κομμάτια και τη βάζουμε πάνω από τη σαλάτα, που έχουμε σερβίρει σε ένα μπολ.

Την πασπαλίζουμε με τα μυρώνια και τον άνηθο και τη σερβίρουμε χλιαρή στο τραπέζι, προτείνοντας λίγο χυμό λεμονιού.

Συνταγές της εποχής από τον Βασίλη Τσαγκάρη και τον Ηλία Μπαλάσκα

Συνταγές της εποχής από τον Βασίλη Τσαγκάρη και τον Ηλία Μπαλάσκα

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές