X

Πίτα με πράσο

Υλικά

Υλικά

1 κιλό αλεύρι για πίτες,

1 ½ ποτήρι κρύο νερό,

1 πρέζα αλάτι,

1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο,

½ κιλό φρέσκο βούτυρο,

Nισεστέ,

5 πράσα,

1 κουτί γάλα,

½ κιλό τυρί φέτα,

5 αβγά, πιπέρι

Εκτέλεση

Κοσκινίζετε το αλεύρι.

Ρίχνετε σ’ ένα μεγάλο μπολ τα υλικά και προσθέτετε σιγά σιγά το νερό.

Ζυμώνετε τη ζύμη πολύ καλά για 15΄-20΄.


Στη συνέχεια, σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει για μία ώρα περίπου.

Αφού φουσκώσει η ζύμη, τη χωρίζετε στη μέση.

Ρίχνετε λίγο νισεστέ στην επιφάνεια που θα ανοίξετε το φύλλο και αφού απλώσετε τη ζύμη με τον πλάστη, την αλείφετε με αρκετό βούτυρο.

Κόβετε ακτινωτά σε 18 κομμάτια περίπου και τα βάζετε στο ψυγείο για να «σφίξει» το βούτυρο.

Στη συνέχεια ψιλοκόβετε τα πράσα και τα βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Μόλις ζεσταθούν πολύ, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και το αφήνετε να βράσει για 1 ώρα, ρίχνοντας κατά τη διάρκεια το γάλα.

Αφού σωθεί το ζουμί, δυναμώνετε πάλι τη φωτιά και ρίχνετε το τυρί.

Όταν κρυώσει, ανακατεύετε στο μείγμα ολόκληρα τα αβγά, λίγο πιπέρι και γεμίζετε το φύλλο που έχετε ανοίξει.

Αφού φουσκώσει η ζύμη, τη χωρίζετε στη μέση.

Ρίχνετε λίγο νισεστέ στην επιφάνεια που θα ανοίξετε το φύλλο και αφού απλώσετε τη ζύμη με τον πλάστη, την αλείφετε με αρκετό βούτυρο.

Κόβετε ακτινωτά σε 18 κομμάτια περίπου και τα βάζετε στο ψυγείο για να «σφίξει» το βούτυρο.
Μόλις ζεσταθούν πολύ, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και το αφήνετε να βράσει για 1 ώρα, ρίχνοντας κατά τη διάρκεια το γάλα.

Αφού σωθεί το ζουμί, δυναμώνετε πάλι τη φωτιά και ρίχνετε το τυρί.

Όταν κρυώσει, ανακατεύετε στο μείγμα ολόκληρα τα αβγά, λίγο πιπέρι και γεμίζετε το φύλλο που έχετε ανοίξει.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές