Υλικά
Υλικά (για 2 άτομα)
500 γρ. φιλέτο κόκκινου τόνου (κατά προτίμηση από την κοιλιά)
60 γρ. φρέσκα φασολάκια
60 γρ. κολοκυθάκια
60 γρ. καρότα
50 γρ. ντοματάκια
100 γρ. πατάτες
Mαρινάδα
40 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Άλτις
10 γρ. ξίδι balsamico
Μερικές σταγόνες χυμός λάιμ
Μερικές σταγόνες σόγια σος
3-4 κόκκοι πιπέρι σετσουάν
Καυτερή πιπεριά, βασιλικός, σκόρδο
Γαρνιτούρα
4 αυγά ορτυκιού
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Άλτις
80 γρ. σάλτσα τόνου (ανακατεύουμε στο μίξερ 40 γρ. μαγιονέζα και 40 γρ. τόνου)
10 γρ. χοντρό αλάτι (fleur de sel)
30 γρ. κάππαρη
30 γρ. αντσούγιες
30 γρ. μαύρες ελιές
Λίγο φινόκιο
Τσάιβς (σχοινόπρασο)
Παρασκευή
Σοτάρουμε για λίγα λεπτά το φιλέτο του τόνου στο τηγάνι με λίγο λάδι.
Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε μέσα τον τόνο.
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό όλα τα λαχανικά, φροντίζοντας να μείνουν al dente.
Βράζουμε τα αυγά του ορτυκιού και τα διαιρούμε στη μέση.
Στήσιμο πιάτου
Αλείφουμε το πιάτο με σάλτσα ντομάτα, κόβουμε το φιλέτο τόνου σε λεπτές φέτες, γαρνίρουμε με τα λαχανικά, τις ελιές, την κάππαρη και τις αντσούγιες, αλατίζουμε και περιχύνουμε το πιάτο με λίγο λάδι.
Mια έξυπνη μεταμοντέρνα μετατροπή της κλασικής νισουάζ, που παίρνει τη μορφή του καρπάτσιο ή ενός μεσογειακού σασίμι, καθώς ο φρέσκος τόνος μόνο απέξω παίρνει λίγο χρώμα, ενώ μέσα παραμένει ωμός.