X

Αρνάκι ψητό με μαραθόριζες

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

1 1/2 κιλό καρέ από αρνάκι

2 μαραθόριζες, καθαρισμένες και κομμένες σε λωρίδες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

300 ml ζωμό κρέατος

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

40-45 ml ελαιόλαδο

1/2 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. κορν φλάουρ

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη μαντεμένια κατσαρόλα σοτάρουμε το αρνάκι στο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τις μαραθόριζες και το κρεμμύδι και όταν μαραθούν, ρίχνουμε και το ξύσμα του λεμονιού, το χυμό, το μάραθο και το ζωμό του κρέατος.

Αλατοπιπερώνουμε.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο στους 170°C φούρνο για 1 1/2 ώρα.



Βγάζουμε το κρέας από το σκεύος, τοποθετούμε γύρω του τα λαχανικά, περνάμε τη σάλτσα από λεπτό σουρωτήρι και τη ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 2-3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό, το ρίχνουμε στη σάλτσα και την αφήνουμε να πάρει μια βράση σε χαμηλή θερμοκρασία για 2 λεπτά, μέχρι να πήξει.



Σερβίρουμε τη σάλτσα ξεχωριστά από το φαγητό σε μια σαλτσιέρα.

Κόβουμε το καρέ σε μερίδες και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Παραλλαγή παραδοσιακού πιάτου από την Κρήτη

Βγάζουμε το κρέας από το σκεύος, τοποθετούμε γύρω του τα λαχανικά, περνάμε τη σάλτσα από λεπτό σουρωτήρι και τη ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 2-3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό, το ρίχνουμε στη σάλτσα και την αφήνουμε να πάρει μια βράση σε χαμηλή θερμοκρασία για 2 λεπτά, μέχρι να πήξει. Σερβίρουμε τη σάλτσα ξεχωριστά από το φαγητό σε μια σαλτσιέρα. Κόβουμε το καρέ σε μερίδες και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα. Παραλλαγή παραδοσιακού πιάτου από την Κρήτη

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές