X

Ισπανική ανοιχτή πίτσα (φριτάτα)

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. πατάτες

150 γρ. ντοματάκια σε φέτες

2 συσκευασίες που περιέχουν γαλοπούλα ψητή και τυρί μειωμένων λιπαρών

4 αυγά με λίγο γάλα

Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε τις πατάτες και βάλτε τες να βράσουν πέντε λεπτά.

Σουρώστε και κόψτε τες σε ροδέλες.

Απλώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί, αραδιάστε τις πατάτες σε μια στρώση και σκεπάστε με τα ντοματάκια.

Κόψτε σε μακρόστενες λωρίδες τη γαλοπούλα και το τυρί και καλύψτε με αυτές όλη την επιφάνεια.

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά όπως μανιτάρια, καρδιές αγκινάρας, πιπεριές και ελιές).

Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι σε μια αφράτη ομελέτα και περιχύστε το μείγμα.

Βάλτε στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Αφαιρέστε τη λαδόκολλα και κόψτε κομμάτια.

Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Τρώγεται ωραιότατα και κρύα.

Χρόνος προετοιμασίας:10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:30 λεπτά

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές