X

Αχινοί με πατάτα στη χόβολη (Ψαροταβέρνα Κόλλιας)

Σουπιές, αχινοί, χταπόδια, στρείδια, χτένια και άλλα θαλασσινά αγκαλιάζονται με πάθος στο βυθό. Παρακολουθούμε καρέ-καρέ τις ηδονικές τους περιπτύξεις (όπως τις αφηγείται ο Γάλλος παραμυθάς Jean-Pierre Otte) και προσφέρουμε σπονδή στον έρωτά τους τις καλύτερες θαλασσινές συνταγές οκτώ αθηναϊκών εστιατορίων. Θάλασσα κι αλμυρό νερό να σε χορτάσω δεν μπορώ!

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

2 πατάτες (καλά πλυμένες)

16 αχινοί

Ελαιόλαδο

Λεμόνι

Παρασκευή

Κόβουμε στη μέση τα κελύφη των αχινών και αδειάζουμε σε μπολ τα αβγά τους, ξεχωρίζοντάς τα από την άμμο.

Από πάνω σουρώνουμε το χυμό τους μέσα από ένα σουρωτήρι.

Τυλίγουμε τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, καλύπτοντας τες από παντού με τις στάχτες της χόβολης.

Κατόπιν, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ανοίγουμε, σκίζουμε την κορυφή τους και μοιράζουμε πάνω τους τούς αχινούς.

Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές