Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
16 στρείδια
Ζελέ
1 φύλλο ζελατίνη
1 λεμόνι
Μερικές σταγόνες πορτοκάλι
Παρασκευή
Ανοίγουμε τα στρείδια με το ειδικό μαχαίρι.
Ακουμπάμε τη στρογγυλή πλευρά στον πάγκο εργασίας, ώστε το νερό τους να μείνει στο κέλυφος.
Κρατάμε ξεχωριστά το νερό των στρειδιών για το ζελέ.
Βάζουμε το φύλλο ζελατίνης σε κρύο νερό.
Βράζουμε 1/2 λίτρο νερό με το μισό λεμόνι.
Προσθέτουμε μετά τη ζελατίνη, το νερό από τα στρείδια, το υπόλοιπο μισό λεμόνι και μερικές σταγόνες πορτοκάλι, και ανακατεύουμε.
Όταν το μίγμα κρυώσει, γεμίζουμε τα ανοιχτά στρείδια (στην πλευρά του οστράκου, με το στρείδι ακόμη κολημμένο) και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες, μέχρι δηλαδή να πήξει η ζελατίνα.