X

Μελιτζάνες ΑlΙο Baigan (εστιατόριο Shalimar)

Συντονισμένοι στην παγκόσμια μόδα «Bollywood» οργανώνουμε ινδικά πάρτι με σούπερ σπεσιαλιτέ των καλύτερων εστιατορίων της Αθήνας και εξαίσιες indie μουσικές.

Υλικά

Υλικά (για 2 άτομα)

250 γρ. μελιτζάνες

2 κ.σ. ινδικά βούτυρο ghee

1 κρεμμύδι μικρά, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1/2 κ.γλ. κουρκουμά

1 φύλλο δάφνη

1 κ.σ. σπόροι μουστάρδας μαύρης

1 μικρό κομμάτι κανέλα

1/2 κ.γλ. αλάτι

3/4 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι

1 μικρό κομμάτι τζίντζερ, ψιλοκομμένο

2 ντομάτες

1 κ.σ. κάρι Γκάραμ μασάλα (σε όλα τα καταστήματα με μπαχαρικά)

Παρασκευή

Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια.

Καίμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Μετά από δύο λεπτά, προσθέτουμε τον κουρκουμά, τη δάφνη και την κανέλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για δύο ακόμη λεπτά.

Βάζουμε στο τηγάνι τη μελιτζάνα, το αλάτι, το πιπέρι, το τζίντζερ και τη μουστάρδα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για δέκα περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για δέκα λεπτά ακόμη.

Τέλος, βάζουμε στο φαγητό το Γκάραμ μασάλα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές