Follow us

Τournedos Rossini (Michel Bourdin)

Λίγες ώρες πριν κρεμάσει το σκούφο του, ο χαϊδεμένος Γάλλος chef της εγγλέζικης βασιλικής οικογένειας υποδέχεται το ΕΥ στο λονδρέζικο ξενοδοχείο-θρύλο Connaught. Στο εστιατόριο του οποίου («το μοναδικό γαλλικό ρεστοράν εκτός Γαλλίας», κατά το περιοδικό Saveur!) επί είκοσι πέντε χρόνια έδρεψε τα πάντα. Συζήτηση, ξενάγηση, δείπνο και τέσσερα signature dishes ενός -ακριβοθώρητου- μύθου της γαλλικής γαστρονομίας.

Τournedos Rossini (Michel Bourdin)

Υλικά

Υλικά (για 2 άτομα)

400 γρ. φιλέτο

60 γρ. φρέσκο φουαγκρά πάπιας

2 ωραίες ροδέλες τρούφας

2 φέτες λευκά ψωμί

Βούτυρο ανάλατο

Ζωμός κρέατος

Σάλτσα Madeira

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Αλείφουμε το ψωμί με βούτυρο και ψήνουμε από τις δυο πλευρές σε αντικολλητικό τηγάνι.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ένα τηγάνι με βαρύ πυθμένα και ψήνουμε το φουαγκρά για 30-40 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά.

Βγάζουμε το φουαγκρά από το τηγάνι και το κρατάμε στην άκρη.

Μέσα στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε το φιλέτο ανάλογα με το πώς το προτιμάμε.



Βγάζουμε το φιλέτο, αλατοπιπερώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.

Χύνουμε από το τηγάνι το περίσσευμα του λίπους, ρίχνουμε 2 κουτ.

σούπας Madeira, φέρνουμε σε μέτρια φωτιά και προτού εξατμιστεί εντελώς η Madeira, προσθέτουμε 5-6 κουτ.

αού πας ζωμό κρέατος.

ψήνουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα μας και να απομείνει το 1/3.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προθέτουμε ένα κομματάκι φρέσκο κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε, εωσότου το βούτυρο ενσωματωθεί στη σάλτσα.

Αλατοπιπερώνουμε.

Τοποθετούμε το βουτυρωμένο ψωμί μέσα σε ζεστό πιάτο, πάνω του τοποθετούμε το φιλέτο και πάνω στο φιλέτο το φουαγκρά.

Στερεώνουμε την τρούφα πάνω στο φουαγκρά, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.