Υλικά
Υλικά (για 2 άτομα)
400 γρ. φιλέτο
60 γρ. φρέσκο φουαγκρά πάπιας
2 ωραίες ροδέλες τρούφας
2 φέτες λευκά ψωμί
Βούτυρο ανάλατο
Ζωμός κρέατος
Σάλτσα Madeira
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Αλείφουμε το ψωμί με βούτυρο και ψήνουμε από τις δυο πλευρές σε αντικολλητικό τηγάνι.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ένα τηγάνι με βαρύ πυθμένα και ψήνουμε το φουαγκρά για 30-40 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά.
Βγάζουμε το φουαγκρά από το τηγάνι και το κρατάμε στην άκρη.
Μέσα στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε το φιλέτο ανάλογα με το πώς το προτιμάμε.
Βγάζουμε το φιλέτο, αλατοπιπερώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.
Χύνουμε από το τηγάνι το περίσσευμα του λίπους, ρίχνουμε 2 κουτ.
σούπας Madeira, φέρνουμε σε μέτρια φωτιά και προτού εξατμιστεί εντελώς η Madeira, προσθέτουμε 5-6 κουτ.
αού πας ζωμό κρέατος.
ψήνουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα μας και να απομείνει το 1/3.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προθέτουμε ένα κομματάκι φρέσκο κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε, εωσότου το βούτυρο ενσωματωθεί στη σάλτσα.
Αλατοπιπερώνουμε.
Τοποθετούμε το βουτυρωμένο ψωμί μέσα σε ζεστό πιάτο, πάνω του τοποθετούμε το φιλέτο και πάνω στο φιλέτο το φουαγκρά.
Στερεώνουμε την τρούφα πάνω στο φουαγκρά, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.