Υλικά
Υλικά
1 1/2 κιλό μικρά κίτρινα λεμόνια
1/4 φλιτζ. αλάτι χονδρό
2-3 κουταλιές καυτή πάπρικα
1/2 κουταλάκι σκόνη κουρκουμά (turmeric)
Χυμός 4-5 λεμονιών
1/3 φλιτζ. περίπου ελαιόλαδο
Παρασκευή
Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τα λεμόνια σε τέταρτα κατά το μήκος τους, χωρίς να τα αποκόψετε τελείως από την άκρη του κοτσανιού τους.
Πασπαλίστε με αλάτι και λίγη πάπρικα το εσωτερικό κάθε λεμονιού και τοποθετήστε τα μέσα σε ένα γυάλινο βάζο χωρητικότητας 1/2 λίτρου περίπου.
Πιέστε τα λεμόνια για να χωρέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα, κλείστε το βάζο και βάλτε το στο ψυγείο για 2- 3 μέρες.
Τα λεμόνια θα βγάλουν αρκετό ζουμί.
Πιέστε τα λεμόνια μέσα στο βάζο, για να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερο ζουμί.
Πασπαλίστε τα με τον κουρκουμά και προσθέστε χυμό λεμονιού, για να καλυφθούν τα λεμόνια μέσα στο βάζο.
Καλύψτε την επιφάνεια με 1 εκ.
ελαιόλαδο, σφραγίστε το βάζο και διατηρήστε τα λεμόνια στο ψυγείο, μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.
Βγάλτε το λεμόνι που χρειάζεστε από το βάζο, ξεπλύνετέ το με κρύο νερό της βρύσης και περιχύστε το με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
Σημείωση
Αντί για ολόκληρα λεμόνια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φέτες λεμονιών.
Τις τοποθετείτε κατά στρώσεις μέσα σε ένα μπολ, τις πασπαλίζετε (κάθε στρώση) με αλάτι και πάπρικα και τις αφήνετε στο ψυγείο για 1-2 μέρες.
Ύστερα, τις μεταφέρετε σε γυάλινο βάζο μαζί με το χυμό τους και επιπλέον χυμό λεμονιού, αν χρειάζεται, για να τις καλύψει.
Καλύπτετε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και αφήνετε το βάζο στο ψυγείο, για 2 εβδομάδες περίπου, πριν χρησιμοποιήσετε τα λεμόνια.