Follow us

Λεμόνια παστά, με καυτή πάπρικα

Με φλογερό ταμπεραμέντο, αιώνες τώρα, ξελογιάζει όσους περνούν από τα μέρη της. Ξεδιπλώνοντας την όχι και τόσο οικεία, «καυτή» πλευρά της μεσογειακής κουζίνας, σας παρουσιάζουμε πέντε εκρηκτικά πιάτα, από το ακυκλοφόρητο στην Ελλάδα βιβλίο της Αγλαΐας Κρεμέζη «Mediterranean Hot».

Λεμόνια παστά, με καυτή πάπρικα

Υλικά

Υλικά

1 1/2 κιλό μικρά κίτρινα λεμόνια

1/4 φλιτζ. αλάτι χονδρό

2-3 κουταλιές καυτή πάπρικα

1/2 κουταλάκι σκόνη κουρκουμά (turmeric)

Χυμός 4-5 λεμονιών

1/3 φλιτζ. περίπου ελαιόλαδο

Παρασκευή

Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τα λεμόνια σε τέταρτα κατά το μήκος τους, χωρίς να τα αποκόψετε τελείως από την άκρη του κοτσανιού τους.

Πασπαλίστε με αλάτι και λίγη πάπρικα το εσωτερικό κάθε λεμονιού και τοποθετήστε τα μέσα σε ένα γυάλινο βάζο χωρητικότητας 1/2 λίτρου περίπου.

Πιέστε τα λεμόνια για να χωρέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα, κλείστε το βάζο και βάλτε το στο ψυγείο για 2- 3 μέρες.



Τα λεμόνια θα βγάλουν αρκετό ζουμί.

Πιέστε τα λεμόνια μέσα στο βάζο, για να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερο ζουμί.

Πασπαλίστε τα με τον κουρκουμά και προσθέστε χυμό λεμονιού, για να καλυφθούν τα λεμόνια μέσα στο βάζο.

Καλύψτε την επιφάνεια με 1 εκ.

ελαιόλαδο, σφραγίστε το βάζο και διατηρήστε τα λεμόνια στο ψυγείο, μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.

Βγάλτε το λεμόνι που χρειάζεστε από το βάζο, ξεπλύνετέ το με κρύο νερό της βρύσης και περιχύστε το με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Σημείωση
Αντί για ολόκληρα λεμόνια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φέτες λεμονιών.

Τις τοποθετείτε κατά στρώσεις μέσα σε ένα μπολ, τις πασπαλίζετε (κάθε στρώση) με αλάτι και πάπρικα και τις αφήνετε στο ψυγείο για 1-2 μέρες.

Ύστερα, τις μεταφέρετε σε γυάλινο βάζο μαζί με το χυμό τους και επιπλέον χυμό λεμονιού, αν χρειάζεται, για να τις καλύψει.

Καλύπτετε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και αφήνετε το βάζο στο ψυγείο, για 2 εβδομάδες περίπου, πριν χρησιμοποιήσετε τα λεμόνια.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.