Υλικά
Υλικά
1/2 κιλό βοδινό φιλέτο σε λωρίδες
2 κ.σ. λάδι
1/2 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο σέλερι
6 φετούλες φρέσκο τζίντζερ
1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
1/2 φλιτζ. μανιτάρια
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φασκόμηλο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο εστραγκόν
5 κ.σ. soya sauce
1 κ.γλ. κάρι
Παρασκευή
Σοτάρουμε τα φιλέτα σε καυτό λάδι, τα βγάζουμε και στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε σκόρδο, κρεμμύδι, σέλινο, πιπεριά για 6-8 λεπτά.
Μαγειρεύουμε μαζί με μανιτάρια σε μέτρια φωτιά, για 10 λεπτά.
Γαρνίρουμε με φασκόμηλο, εστραγκόν, σόγια και κάρι, Προσθέτουμε το κρέας και σερβίρουμε.
Συνοδεία
NoodIes ή ρύζι.
Ας προτιμήσουμε το ρύζι, αν μας πείθει το επιχείρημα της μαμάς τής Αλιέντε, για τις αφροδισιακές του ιδιότητες: ο υπερπληθυσμός της Κίνας! Χώρια που η σπορά των νεόνυμφων με ρύζι στο χορό του Ησαΐα, συμβολίζει την εκσπερμάτωση!
Το τζίντζερ είναι από τα πλέον κλασικά αφροδισιακά.
Οι κουζινιέρηδες της madame du Barry ετοίμαζαν ένα μίγμα κρόκων αβγών και τζίντζερ, που τρέλαινε τους εραστές της, συμπεριλαμβανομένου του Louis XV.