
Υλικά
Υλικά (για 1 άτομο)
1 αβγό τηγανητό -ποσέ-
3 εκ. μπαγιάτικο ψωμί φόρμας
2 κ.σ. βραστό σπανάκι, σοταρισμένο με βούτυρο
1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
2 φιλέτα αντζούγιας, καθαρισμένα
Άφθονο ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Αλατοπίπερο
Παρασκευή
Για να φτιάξουμε το ψωμένιο «κουτί», αφαιρούμε κυκλικά την κόρα, αφήνοντας μια στρογγυλή φέτα, διαμέτρου 9 εκ.
περίπου.
Με ένα μυτερό μαχαίρι κάνουμε έναν κύκλο στο εσωτερικό της φέτας, αφήνοντας γύρω γύρω 1 εκ.
περιθώριο.
Κόβουμε καθέτως τον εσωτερικό κύκλο σε βάθος 2 εκ.
Καρφώνοντας οριζοντίως το μαχαίρι από την εξωτερική πλευρά, σε ύψος 1 εκ.
από τον πάτο, το κινούμε οριζοντίως, ώστε να κοπεί η εσωτερική στρογγυλή φέτα, χωρίς να χαλάσει το γύρω γύρω.
Αφαιρούμε το εσωτερικό και έτσι έχουμε ένα «κουτάκι» από ψωμί.
Το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο μέσα-έξω και το ψήνουμε στο φούρνο, στους 170C, επί 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Γεμίζουμε το «κουτί» με το ψιλοκομμένο βραστό σπανάκι, το οποίο έχουμε σοτάρει με φρέσκο βούτυρο.
Βάζουμε από πάνω ένα αβγό τηγανητό «ποσέ» (δηλαδή, τηγανισμένο σε πολύ αραβοσητέλαιο, ώστε το ασπράδι να είναι τυλιγμένο γύρω από τον κρόκο).
Τοποθετούμε το σύνολο στο πιάτο σερβιρίσματος, διασταυρώνουμε επάνω στο αβγό δύο φιλέτα αντζούγιας και ρίχνουμε στο πιάτο, γύρω από το ψωμένιο «κουτί», τη σάλτσα ντομάτας.