X

Κρύα σούπα των Βάσκων με σπαράγγια

Είτε άγρια είτε καλλιέργειας, τα σπαράγγια βρίσκονται αυτή την εποχή στην καλύτερή τους στιγμή και αποτελούν τη βάση για μια ατέλειωτη σειρά υπέροχων πιάτων.

Υλικά

Υλικά

1/2 κιλό κορυφές από σπαράγγια

4 λωρίδες μπέικον

1/2 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

2 ματσάκια μαϊντανό

6 κουταλιές γάλακτος

2 κρόκους αβγών

Παρασκευή

Βράστε για λίγα λεπτά 1/2 κιλό κορυφές από σπαράγγια και κρατήστε το νερό.

Σοτάρετε ελαφρά σε μια κατσαρόλα τέσσερις λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο, 1/2 κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο και 2 ματσάκια μαϊντανό.

Προσθέστε το νερό από τα σπαράγγια (αν δεν φτάσει, συμπληρώστε με ζωμό κρέατος ή κότας) και αφήστε να βράσουν ένα τέταρτο.

Λιώστε το μείγμα σε μπλέντερ και προσθέστε 6 κουταλιές γάλακτος που θα έχετε χτυπήσει καλά με 2 κρόκους αβγών.

Μαγειρέψτε τη σούπα σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κόψει το αυγό.

Όταν κρυώσει, βάλτε τη σούπα στο ψυγείο για μία ώρα.

Σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί καλυμμένο με λιωμένο κασέρι κασκαβάλι Σαμοθράκης (ή Λήμνου ή χαλούμι).

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές