Υλικά
Υλικά (για 8 μπολάκια)
400 γρ. αποξηραμένο μπακαλιάρο
100 γρ. έτοιμη σούπα ξηρού ψαριού
3 λίτρα νερό
1 κομμάτι φύκι κόμπου
Παρασκευή
Βράζουμε στους 65°C το κόμπου για 1 ώρα.
Το βγάζουμε και προσθέτουμε στο νερό τη σούπα του ξηρού ψαριού.
Μετά από 20 λεπτά το σουρώνουμε και κρατάμε το υγρό για να ψήσουμε τον μπακαλιάρο, κομμένο σε κομμάτια.
Τον σερβίρουμε σε μπολ.
Η σούπα του μπακαλιάρου είναι χαρακτηριστική έκφραση του γιαπωνέζικου umami, της ισχυρής «5th flavour», και έρχεται να κορυφώσει την ευχάριστη, ήπιας έντασης εισαγωγή με τα τρία πρώτα κρύα ορεκτικά που είχαν ως κοινό γνώρισμα το ξίδι και τη σάλτσα πόνζου.