X

Παγωμένη κρέμα με καρότα και κύμινο

Και να θέλαμε να πιστεύουμε ακόμη στις δίαιτες-«άνοιξε σουσάμι», δεν μπορούμε, αφού το σώμα μας τις απορρίπτει εκ του αποτελέσματος. Αν υπάρχει κάποια συνταγή για να απαλλαγούμε από όλα όσα βαραίνουν το σώμα και τη διάθεση, αυτή είναι: γενναιοδωρία στην ποιότητα και τη γεύση, τσιγκουνιά στις άχαρες θερμίδες. Στο πνεύμα της εποχής, επιλέξαμε πιάτα όλο χάρη και ελαφράδα, που ετοιμάζονται μέχρι να πεις «βουτιά»…

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

600 γρ. καρότα

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

½ κ.σ. κύμινο

2 πορτοκάλια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

400 +300 ml ζωμός πουλερικών

Αλάτι, πιπέρι

Μυρώνια ψιλοκομμένα

Παρασκευή


Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα καρότα και τα βράζετε για 35 λεπτά σε μια κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο, το κύμινο, το ελαιόλαδο και τα 400 ml ζωμό πουλερικών.

Στύβετε τα πορτοκάλια, ρίχνετε το ζωμό τους σε μια κατσαρόλα και τον αφήνετε να βράσει μέχρι να γίνει σαν πηχτό σιρόπι.

Τον προσθέτετε στα καρότα και συνεχίζετε το βράσιμο για ακόμα 5 λεπτά.

Αλατοπιπερώνετε.

Κρατάτε 4 κουταλιές από τα καρότα και περνάτε τη σούπα από το μπλέντερ.



Ρίχνετε στο μείγμα της σούπας και τα υπόλοιπα 300 ml του ζωμού και τη βάζετε να πάρει μια βράση.

Την ανακατεύετε και τη ρίχνετε σε ένα μπολ γεμάτο παγάκια.

Βάζετε στο μέσο ενός μπολ σερβιρίσματος από μία κουταλιά από τα καρότα που κρατήσατε και ρίχνετε γύρω γύρω την παγωμένη κρέμα των καρότων.

Διακοσμείτε με τα μυρώνια και σερβίρετε.

Μια ευχάριστη ελαφριά σούπα, που μπορεί να αποτελέσει πρώτο πιάτο για ένα φιλικό δείπνο.

Ο κλασικός για την αραβική κουζίνα συνδυασμός του καρότου με το κύμινο, το πορτοκάλι και τα γλυκανισάτα μυρώνια, δίνει στη σούπα ένα απρόσμενο άρωμα.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές