Υλικά
Yλικά (για 4 άτομα)
Παπαρδέλες
4 αβγά
250 γρ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
10 γρ. μελάνι σουπιάς σε μορφή σκόνης
1 κ.γλ. ελαιόλαδο
Αφρός κάρι
50 γρ. κρέμα γάλακτος
Χυμός από μισό λεμόνι
100 γρ. γάλα καρύδας
1 φύλλο ζελατίνης
70 γρ. σκόνη κάρι
Σάλτσα
300 γρ. αρνίσια γλυκάδια-ζεματισμένα, ξύσμα από μισό πορτοκάλι
4 μεγάλες γαρίδες-καθαρισμένες
50 γρ. ανάλατο βούτυρο
1/2 μήλο ψιλοκομμένο
1 βρασμένο καρότο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
Παρασκευή
Ανακατεύουμε τα υλικά για τη ζύμη και πλάθουμε μια ελαστική ζύμη.
Την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Την ανοίγουμε σε πολύ λεπτά φύλλα και την κόβουμε σε φαρδιά κομμάτια.
Σιγοβράζουμε την κρέμα και το γάλα καρύδας.
Προσθέτουμε το λεμόνι, το κάρι και τη ζελατίνη, την οποία ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Περνάμε από λεπτό σουρωτήρι.
Όταν κρυώσει η κρέμα, τη χτυπάμε σε δυνατό μίξερ μέχρι να αφρίσει.
Βράζουμε τις παπαρδέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
Σοτάρουμε τα γλυκάδια στο βούτυρο.
Όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε τις γαρίδες, το μήλο και το καρότο.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε και ανακατεύουμε τις παπαρδέλες.
Ενσωματώνουμε τον αφρό κάρι και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή αυτή είναι μια τολμηρή mare e monte, εξαιρετικά επιτυχημένη όμως, διότι καταφέρνει να ισορροπεί θαυμάσια τα –φαινομενικά– παράταιρα υλικά.